flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дозволи на обшук потраплятимуть до ЄДРСР лише через рік — проект

11 лютого 2022, 13:33

 

Ухвали про дозволи на обшук чи інші слідчі дії надто швидко потрапляють до відповідного реєстру. Адже одразу стають відкритими для тих, хто має повний доступ до такого реєстру.

Аби не відбувалося витоку інформації, нардеп Денис Маслов зареєстрував проект «Про внесення змін до Закону «Про доступ до судових рішень» (№7033). У такий спосіб пропонується запобігати розголошенню відомостей досудового розслідування.

Якщо такий закон приймуть, ухвали про дозвіл на обшук житла або іншого володіння особи, про відмову в задоволенні клопотання про обшук, про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії, чи відмову в цьому потраплятимуть до Єдиного державного реєстру судових рішень тільки через рік з дати їх виготовлення та підписання.

Таким чином, згадані рішення не бачитимуть не лише звичайні громадяни, а й усі органи, які мають повний доступ до ЄДРСР — судді, Вища рада правосуддя, Державне бюро розслідувань, Офіс Генерального прокурора, Національне антикорупційне бюро, Служба безпеки та інші органи, які мають або прагнуть отримати такий доступ.