flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення зборів суддів №5 від 14.06.2017 року

25 жовтня 2017, 11:07

Рішення №5 

зборів суддів від 14 червня 2017 року 

 

Збори суддів Городоцького районного суду Хмельницької області у складі:

- головуючий на зборах суддів: голова Городоцького районного суду Хмельницької області – Сакенов Ю.К.

- присутні:  суддя – Федорук І.М., Шинкоренко С.В.

                         

Слухали: головуючого зборів суддів,  голову Городоцького районного суду Сакенова Ю.К., щодо вирішення ряду питань відносно: поєднання подань, клопотань, заяв  та скарг по одному кримінальному провадженню, визначення уповноваженого здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх у разі відсутності судді Сакенова Ю.К., порядок складання графіку чергування слідчих суддів та працівників апарату суду,  відновлення терміну відключення судді від автоматизованого розподілу судових справ до початку відпустки згідно Положення про Автоматизовану систему документообігу суду, зменшення навантаження щодо   розгляду справ голові суду, реєстрації декількох справ про адміністративне правопорушення відносно однієї особи, справ про адміністративне правопорушення, які були повернуті на доопрацювання,  вирішення питання виконання обов»язків голови суду у разі перебування його у відпустці, відрядженні, та на  лікарняному. 

Вирішили: 

1.Клопотання та скарги по одному кримінальному провадженню передаються раніше визначеному слідчому судді, а в разі відсутності даного слідчого судді (перебування у відпустці, відрядженні та на лікарняному), здійснюється розподіл на загальних підставах. В разі, якщо подання, клопотання, заяви та скарги кримінальних справ, матеріалів кримінального провадження розглядались декількома суддями то поєднання проводити із тією, яку було зареєстровано першою.

2.У разі відсутності судді Сакенова Ю.К., який уповноважений здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, уповноважений здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, обирається з числа суддів, які мають найбільший стаж роботи на посаді судді відповідно до ч.3 ст.18 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів».

3.Графік чергування слідчих суддів і працівників суду складати почергово та затверджувати головою суду, у разі відсутності  чергового слідчого судді ( перебування у відрядженні, на лікарняному), у такі дні чергує наступний суддя згідно графіку.

4.Відновити термін відключення судді Сакенова Ю.К. від автоматизованого розподілу судових справ до початку відпустки згідно підпункту 2.3.3. Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

5.Відповідно до підпункту 2.3.15 Положення про автоматизовану систему документообігу зменшити навантаження щодо розгляду справ на голову суду на 30% до 31.12.2017 року.

6.Якщо у суд надходить декілька справ про адміністративні правопорушення відносно однієї тієї ж самої особи, такі реєструються та передаються на розгляд одному судді, також якщо справа про адміністративне правопорушення перебуває на розгляді і в суд надходить справа про адміністративне правопорушення відносно тієї ж самої особи, справа передається судді, який вже розглядає справу відносно цієї особи. Також справа про адміністративне правопорушення яку було повернуто на доопрацювання, після повернення з доопрацювання передається раніше визначеному автоматизованою системою документообігу судді.

7.У разі відсутності голови Городоцького районного суду його адміністративні повноваження здійснює суддя цього  ж суду, який має більший стаж роботи на посаді судді відповідно до ч.3 ст. 24 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів».

8.Проводити кожного вівторка о 8год.30.хв зібрання суддів для обговорення єдиної практики розгляду справ.

 

Дане рішення прийнято відкритим  голосуванням одноголосно, присутніми на зборах суддів Городоцького районного суду Хмельницької області.

 

 

Головуючий на зборах суддів –

Голова Городоцького районного суду

Хмельницької області                                        ____________        Ю. К. Сакенов

 

Секретар зборів                                                  ____________        С.В.Шинкоренко