flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення зборів суддів №8 від 28.11.2017 року

05 грудня 2017, 11:16

Рішення №8 

зборів суддів від 28 листопада 2017 року

 

 

Збори суддів Городоцького районного суду Хмельницької області у складі:

     - головуючий на зборах суддів: голова Городоцького районного суду Хмельницької області – Сакенов Ю.К.

     - присутні:  суддя – Федорук І.М., Шинкоренко С.В.

                         

       Слухали: головуючого зборів суддів,  голову Городоцького районного суду Сакенова Ю.К., та суддів Шинкоренко С.В., Федорук І.М. по обговоренню пропозицій щодо здійснення підготовки до реорганізації, ліквідації окремих місцевих судів та утворення нових місцевих та окружних судів на виконання рішення XIV позачергового з’їзду суддів України від 13.11.2017року.

  Вирішили: 

     Внести до Ради суддів України наступні пропозиції щодо здійснення підготовки до реорганізації, ліквідації окремих судів та утворення нових місцевих окружних судів:

  1. Державній судовій адміністрації провести інформаційні заходи щодо доведення до громадськості та суддів України засади реорганізації, ліквідації окремих місцевих суддів та утворення місцевих окружних суддів, розробити проекти інструкцій з діловодства, які будуть діяти в місцевих окружних судах та узгодити їх з Радою суддів України, роз’янити яким чином буде відбуватись розподіл справ у створених судах і місце їх розгляду.
  2. При утворенні нових судів необхідно врахувати вже проведені реформи щодо утворення місцевих прокуратур, відділів поліції, місцевих громад.

Так, на даний час утворені Городоцька місцева прокуратура Хмельницької області, яка об’єднує Волочиський, Віньковецький, Городоцький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони Хмельницької області та Городоцький та Ярмолинецький ВП ГУНП в Хмельницькій області, які також об’єднують зазначені райони, Хмельницької області .

Таким чином, при створенні  окружного суду слід врахувати питання щодо підсудності розгляду кримінальних проваджень, наявність зручного транспортного сполучення між населеними пунктами. 

 

  1. Відтермінувати початок утворення мережі місцевих окружних судів до прийняття відповідної законодавчої бази, яка б регламентувала роботу даних судів і щоб новоутворені суди відповідали адміністративно-територіальному устрою де вони відправляють правосуддя.
  2. Зазначене звернення направити голові Ради суддів України, місцевим громадським організаціям та розмістити його на офіційному веб-сайті суду для обговорення громадськості.

 

 

 Дане рішення прийнято відкритим  голосуванням одноголосно, присутніми на зборах суддів Городоцького районного суду Хмельницької області.

  

Головуючий на зборах суддів –

Голова Городоцького районного суду

Хмельницької області                                        ____________        Ю. К. Сакенов

 

Секретар зборів                                                  ____________        С.В.Шинкоренко